Посланика на Хърватия Н. Пр. Ясна Огняновац на официална визита в община Благоевград

Кметът инж. Румен Томов посрещна днес Н.Пр.  Ясна Огняновац, посланик на Хърватия в община Благоевград. Посланикът  Н.Пр. 

Ясна Огняновац е и лектор в Американския университет и подчерта, че Благоевград е изключително благодатен за развитие на туризъм и образование. Инж. Румен Томов заяви, че община Благоевград е отворена към съвместни дейности с хърватски фирми за развитие на промишлеността и разкриване на нови работни места. ,,Община Благоевград прави всичко възможно да привлича нови инвеститори“, каза кметът инж. Томов. Припомняме, че община Благоевград има подписано споразумение за партньорство и побратимяване с хърватската община Чаковец през 2015г. Н.Пр.  Ясна Огняновац  поясни, че Чаковец е богата и развита община, стимулираща младите предприемачи. Н.Пр.  Ясна Огняновац покани кметът инж. Румен Томов на работна среща в Хърватия. Градоначалникът благодари на Н. Пр. Ясна Огняновац за приятелството и бъдещото партньорство, което ще спомогне за развитието на Благоевград. На срещата градоначалникът  поднесе подаръци, които символизират културата на Благоевград и региона. 

Пирин Прес

Next Post

Последните тестове за коронавирус са отрицателни в Атина

ср февр. 12 , 2020
Гръцките здравни служители твърдят, че тестът е отрицателен и при друг възможен случай на коронавирус.  Китаец беше приет в столичната болница Атикон с подозрение, че е носител на коронавирус. 33-годишният китаец започнал да проявява грипоподобни симптоми, след като пътувал от Китай до Гърция. Досега в страната няма случаи на коронавирусни […]

Pirin Press