Посолството пита: Отваря ли Гърция всички КПП-та за българи?

Посолството ни в Атина е поставило пред гръцката страна въпроса защо в онлайн формуляра, който ще бъде изискван от 1 юли от чуждестранните граждани на влизане в Гърция, от ГКПП между България и Гърция са посочени само два – Кулата-Промахон и Маказа-Нимфея. Към момента все още нашите власти нямат отговор от гръцка страна, съобщиха от Министерството на външните работи.

Заради посочените само два пункта, се създаде притеснение у стотици нашенци, че няма да бъдат допускани да влизат в Гърция през ГКПП Илинден-Ексохи. „Ако това е така, то ще трябва да пропътуваме още стотина километра до Кулата, а опашките там пък ще станат безкрайни“, коментираха нашенци от Гоцеделчевско, планирали морски уикенд на Бяло море.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Млад мъж се самоуби по брутален начин в помещението за задържане в районното на Самоков

ср юли 1 , 2020
Инцидентът е станал вчера следобед, но все още не е обявен официално, за да се избегнат размирици в огромните малцинствени махали в града. Нещастникът е изтърпявал наложено му от съда в Самоков 10-дневно задържане заради дребно хулиганство. Можел е да замени ареста с глоба, но е предпочел да лежи, вместо […]