Почитат паметта на офицерите, загинали при гасене на пожар в Бетоловото

На 21 юли ще бъде почетена паметта на четиримата офицери, които загинаха преди 14 години при гасене на пожар в местността Бетоловото край Разлог.

Родственици, колеги и приятели ще се поклонят пред саможертвата на полк. Кирил Чамишки от РД ПБЗН-Благоевград, на подполковник инж. Милко Пейковски, на майор инж. Николай Радулов и на лейтенант Бойко Панайотов от българската армия.

Четиримата мъже намериха смъртта си при гасене на голям горски пожар на 24 юли 2003 година при изпълнение на служебния си дълг. Тогава военен хеликоптер „Ми-17” се разби над мястото на огнената стихия, която бе обхванала гората.

Военният ритуал ще е пред паметника на офицерите на лобното им място. Свещеник ще отслужи панихида, след което ще бъдат положени венци и цветя на паметния знак на загиналите. Паметта на четиримата офицери ще бъде почетена с военни почести от представители на ВВС и Авиобаза „Крумово”, както и от представители на противопожарната служба.

Пирин Прес

Next Post

Николина Чакърдъкова на традиционния събор в село Попови ливади

пн юли 17 , 2017
Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 114-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 29 юли 2017 г. /събота/. Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва […]

Pirin Press