По-ниски банкови такси от февруари

Банките трябва да намалят таксите по разплащателните сметки до 1 февруари 2017 г. Това гласи наредба, приета от БНБ вчера, с която ще бъде приложена европейска директива.

До 1 октомври всички кредитни институции трябва да представят в БНБ данни за таксите, които са събирали за предходната календарна година, пише „Стандарт“. До 15-и Централната банка ще публикува на сайта си средния им размер, от който трябва да бъдат по-ниски т.нар. приемливи такси. Те трябва да са по-малки и от най-ниския размер на таксите, които дадена банка прилага по тарифа за съответните услуги по разплащателна сметка.

Очаква се от 18 септември да започне да функционира и безплатен сайт на БНБ, който ще даде възможност потребителите на финансови услуги да сравняват таксите на отделните банки.

Пирин Прес

Next Post

Последователите на Дънов посрещат Слънчевата Нова година

пт авг. 19 , 2016
Стотици привърженици на т.нар. Бяло братство ще посрещнат днес Божествената Нова година. Край езерото Бъбрека те ще изиграят магичния танц Паневритмия. На 19 август последователите на учението на Петър Дънов традиционно посрещат своята Нова година. След като посрещнат изгрева на слънцето и отправят благословия към природата, дъновистите се отправят към […]