Правителството купува нов самолет за властта

Кабинетът гласува 55 милиона лева за нов правителствен самолет. Допълнителните средства ще бъдат отпуснати на „Авиоотряд 28” през 2020 г. Парите трябва да отидат за купуването на нов самолет и за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване. Кабинетът взе решението на последното заседание на Министерски съвет за тази година.

Още в началото на декември Министерският съвет реши, че ще бъде закупен нов правителствен самолет. В момента полетите със специално значение се извършват от две летателни машини – „Фалкон” и „Еърбъс”. През ноември обаче заради технически проблем правителственият „Фалкон”, с премиера Бойко Борисов на борда, кацна аварийно в София. През април, при кацане в Брюксел, самолетът спука гума. През февруари 2015 г. пък се наложи машината да кръжи над София и да кацне обратно, защото колесникът й не се прибра при излитането за Брюксел.

Пирин Прес

Next Post

Том Ханкс получи почетно гръцко гражданство

сб дек. 28 , 2019
Гръцкият президент Прокопис Павлопулос е подписал днес указ, с който предоставя почетно гръцко гражданство на прочутия холивудски актьор и почитател на Гърция Том Ханкс, съобщава „Катимерини“, като се позовава на АНА-МПА. Съпругата на Ханкс Рита Уилсън има корени от Гърция. Майка и е гъркиня с произход от днешна Албания, а […]