Правителството отпуска 500 000 лв. за българските общности в чужбина

Министерският съвет отпусна 500 000 лв. за финансирането на проекти на българските общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна, Молдова, както и на организации на граждани в Република Северна Македония с българско самосъзнание. Парите ще бъдат насочени към бюджета на МВнР за 2020 г., предаде новини.бг.

Решението има за цел да спомогне на организациите за укрепване на тяхната структура, създаване на възможности за разширяване на дейността им за съхраняване на българската идентичност сред общностите зад граница, както и на публичното им присъствие в съответните държави.

То е потвърждение на последователната политика на правителството на България за гарантиране и реализиране правата и интересите на българските общности в чужбина при спазване на местното законодателство и нормите на международното право.

Пирин Прес

Next Post

Изложба "140 години българска дипломатическа служба" ще бъде представена в ЮЗУ „Неофит Рилски“

ср февр. 19 , 2020
На 21 февруари 2020 г. (петък) от 15:15 ч. във фоайето на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще бъде представена документална изложба „140 години българска дипломатическа служба“, любезно предоставена от Държавния културен институт към Министерството на външните работи. Специален гост ще бъде заместник-министърът на външните работи на Република България […]