Преклониха глава пред делото на Ботев в Симитли

Жители и гости на Симитли, признателни потомци на великите българи, се събраха пред бюст – паметника на Христо Ботев в мемориалния парк в центъра на града, за да почетат паметта му.

Шествието бе водено от Мажоретни състави, родолюбци, ученици в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” Симитли. Общинският председател Владимир Христов, детският кмет Християна Арнаутска, служители на общинска администрация, общественици, младежи и деца преклониха глава пред делото на Ботев.

Официалната церемония започна с исторически преглед за живота и борбата на Ботев и рецитал. Венци и цветя на признателност положиха пред паметника на Ботев от ръководството на община Симитли, край тях десетки цветя поставиха ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”и детският парламент. Точно в 12:00 часа градът притихна в очакване на сирената, символ на днешния ден. Огласен от мощната сирена, символ на признателност към Ботев, Симитли за пореден път показа своята почит към великите освободители български.

Simitli.info

Пирин Прес

Next Post

Дадоха 2 месеца срок за оздравяване на болницата в Гоце Делчев

сб юни 2 , 2018
Общинската болница в Гоце Делчев е приключила финансовата 2017 г. със загуба от 293 612 лв. Това бе отбелязано в отчета на дейността на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, който бе представен от управителя д-р Мария Радойкова на заседание на ОбС. В приходната част на доклада на д-р Радойкова […]