Прессъобщение – Дирекция „Бюро по труда” – град Разлог

Спират да текат нормативно определените срокове за осигурените лица за периода на извънредното положение.

Агенцията по заетостта информира своите клиенти, че съгласно Закона за мерките и действията по време на извънредно положение всички нормативно определени срокове, касаещи определяне на правото и получаване на парични обезщетения при безработица спират да текат за времето на извънредното положение.
Лицата, желаещи да подадат документи за получаване на обезщетения при безработица ще могат да се регистрират в бюрото по труда и да подадат документи за получаване на обезщетения в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, като подадените в този период документи ще се смятат за подадени в срок, т.е. няма да търпят санкция поради забавяне.
Агенцията по заетостта припомня, че регистрация в бюрото по труда може да се заяви и по пощата или по електронен път към бюрото по труда, в което търсещият работа желае да се регистрира по постоянен или настоящ адрес.
Агенция по заетостта продължава призива си „Останете си в къщи“!

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

134 са поставени под карантина в Гоце Делчев и селата

чт мар. 26 , 2020
В община Гоце Делчев под карантина са 134 души, които са се прибрали от чужбина или са работили на обекти в град Банско. Те са основно от гр. Гоце Делчев и селата Брезница, Мосомище, Лъжница, Буково, Господинци, Борово, Баничан. Всеки ден обаче, продължават да се прибират хора от чужбина по […]