Принц Чарлз с положителна проба за COVID-19

От британската кралска резиденция „Кларънс Хаус“ съобщиха, че синът на кралица Елизабет II е заразен с коронавирус.

Говорителят на „Кларънс Хаус“ уточнява, че принц Чарлз е проявил леки клинични симптоми.

„Принцът проявява леки клинични симптоми, но към момента се чувства добре и през последните дни работи само от вкъщи“, пояснява говорителят.

Съпругата на Чарлз – Камила, също е тествана за COVID-19, но пробите ѝ са отрицателни.

Sky News Breaking

@SkyNewsBreak

A Clarence House spokesman says the Prince of Wales has tested positive for COVID-19 and has „been displaying mild symptoms but otherwise remains in good health“ adding the Duchess of Cornwall has also been tested but does not have the virus

В съответствие с препоръките на правителството и местните здравни власти принц Чарлз и херцогинята на Корнуол са се самоизолирали в своята резиденция в Шотландия.

„Не можем да предположим от къде принцът се е заразил с вируса, като се има предвид, че през последните седмици той се е срещал с много хора поради кралските си ангажименти“, допълват от „Кларънс Хаус“.

 

Vesti.bg

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Путин нареди военни учения заради коронавируса

ср мар. 25 , 2020
Руският президент Владимир Путин нареди на армията да проведе учения, които да увеличат подготовката за борба с коронавируса при необходимост, съобщи днес министерството на отбраната в Москва, предаде Ройтерс, цитирана от БНР. Броят на установените случаи на COVID-19 в Русия е 658 души към днешна дата. Вчера московският кмет Сергей […]