Провеждат референдум за връщането на смъртното наказание в Турция?

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в неделя, че е възможно да бъде проведен референдум за възстановяването на смъртното наказание в страната, след благоприятния за него резултат от референдума за конституционни промени, които ще му дадат по-широки властови правомощия, предава AFP, цитирана от „Фокус“.

„Ако пред мен има [проектозакон], аз ще го одобря. Но ако няма подкрепа (от опозицията в парламента)…тогава какво ще правим?

Тогава може да проведем друг референдум по този въпрос“, заяви Ердоган по време на телевизионна реч в Истанбул, в коментар за смъртното наказание, на фона на поддръжници на управлението, които скандираха, че искат връщането му.

Пирин Прес

Next Post

ВНИМАНИЕ! Засилен трафик между Банско-Симитли

пн апр. 17 , 2017
Изключително засилен е трафика по маршрут Банско-Симитли, сигнализират читатели. Има две катастрофи в участъка и движението става изключително бавно. Засилен е трафика и по основните пътища в страната, както и на граничните пунктове. От „Пътна полиция“ призовават шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост. Няколко инцидента със загинали на пътя […]