Проверете каква лична информация знае Google за вас

Повечето потребители са наясно, че Google събира информация за тях, но замисляли сте се какво точно компанията знае и не разполага ли с твърде много лична информация за вас.

Ето 6 полезни линка, с които бързо ще проверите какви данни предоставяте на Google:

1. Какво мисли Google за вас

За да ви предложи подходящи реклами, Google събира информация за вас и създава профил. Вие обаче може да контролирате и преглеждате тази информация, както и да видите какво от нея Google предоставя на рекалмодателиЕто чрез този линк можете да настроите вашите предпочитания.

Google разполага с инструмент, известен като Google Analytics, чрез който много търговци разбират кои страници сте посетили, колко пъти, кое ви е задържало вниманието за най-дълъг период от време. Има опция и да изключите събирането на този вид данни чрез този линк.

2. Какво знае Google за вашето местоположение

Ако използвате Android, мобилното устройство може да изпраща вашето местоположение на GoogleЧрез този линк можете да видите цялата история на посетените от вас места или поне да видите колко от тях Google пази.

3. Можете да видите цялата история на търсенията си

Google помни всяко едно търсене, което сте правили чрез търсачката. Записва и абсолютно всяка реклама, върху която сте кликнали умишлено или не. Чрез този линк можете да проверите какво и кога сте търсили.

Пирин Прес

Next Post

Решаването на кръстословици "подмладява" мозъка

вт юли 18 , 2017
Всекидневното решаване на кръстословици и други видове словесни пъзели може да помогне за поддържането на мозъка по-млад с 10 години, съобщават в. „Дейли експрес“ и ЮПИ, позовавайки се на резултатите от британско изследване. За целите му специалисти от университета на Ексетър и лондонския Кингс колидж са анализирали данни за 17 000 здрави участници в онлайн проучване и […]