Проверяват електронно за платен данък преди годишния преглед на автомобилите

Минаването на технически преглед без платен данък на автомобила вече няма да е възможно, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

От тази седмица по време на техническите прегледи ще се извършва електронна проверка за платен данък на автомобилите, а не както досега чрез представяне на документ от общината. Електронната проверка ще работи само в общините, които са заявили, че имат пълна готовност да гарантират свързаността и функционалността на системата.

За общините, които не са заявили пълна функционалност, системата ще изисква само представяне на документ за платен данък или такъв, че са освободени от данък. Документът ще се приема и в случаите, когато общината не е подала информация или има срив в системата.

 Общините имат задължение след плащане на данъка на автомобила, това да бъде отбелязано и в системата. Паралелно с това всяка община трябва да издава и документ за платения данък, със залепен стикер на него.

Очакванията са, че с пълното заработване на системата, ще се увеличи събираемостта на дължимия данък върху превозните средства.

Пирин Прес

Next Post

Дупница: Млада жена счупи ръката на пенсионерка заради пари

чт юли 21 , 2016
На женски бой за пари станаха свидели случайни минувачи в Дупница. 29-годишната С.Б. нанесла здрав побой на 65-годишна своя позната заради неуредени финансови отношения, потвърдиха от полицията, съобщава „Стандарт”. Потърпевшата е със счупена ръка, но опасност за живота й няма. Побойницата успяла да строши и стъкло на магазин. За случката […]