Прокуратурата не клекна на зелените

Главната прокуратура не откри нарушения от концесионера „Юлен“ АД по договора са ски зона Банско в Пирин.

Това е поредно потвърждение след извършени няколко проверки от различни прокуратури и институции. Открити са грешки в концесионния договор и препоръчват да бъдат оправени. Така Главна прокуратура показа, че работи обективно и не клекна на зелените, коментират анализатори. В същото време присъдружните медии на измислените зелени – сайтовете на обвиняемия бизнесмен Иво Прокопиев – Дневник, Капитал и в обкръжението им Медияпул и Клуб З излязаха със заглавия, че „Юлен“ АД незаконно е разширил концесията си в Пирин. Така започна поредната тяхна манипулация, защото зелените и присъдружните им сайтове от години съботират развитието на зимния туризъм у нас заради своите политически и финансови интереси.

Истаната е, че прокуратурата отправя предложение към Министерския съвет да предприеме незабавни действия за изменение и допълнение на концесионния договор от 21.12.2001 г. с “Юлен” АД”. По този начин прокуратурата стигна до извода на Междуведомствената работна група (МРГ) още от 2015 година по време на втория премиерски мандат на Бойко Борисов лично по негово нареждане. Основната задача на работната група бе да провери спазва ли се концесионният договор. След повече от година работа, през 2016-а тя излезе с категоричното заключение, че няма никакви нарушения на “Юлен” АД. Всички съоръжения в ски зоната са законни, имат издадени удостоверения за ползване от компетентните органи и е спазено екологичното законодателство. И за да се изпълнят новите законови изисквания трябва задължителна промяна в концесионния договор.

Автор: ПИК

Пирин Прес

Next Post

Автобусните превозвачи на протест заради съмнения за въвеждане на монопол в бранша

ср юни 13 , 2018
Автобусните превозвачи излизат на протест този четвъртък заради Законопроекта за Българската автомобилна камара. Според тях предложенията са лобистки и се планира да се прехвърлят задълженията на държавната агенция „Автомобилна администрация“ за лицензиране и обучение на частните фирми в бранша. Според автобусните превозвачи новият законопроект ще създаде европейски прецедент в тази […]