Прокуратурата с подробности за крупен обир

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ за  А. Грошаров (на 27 години) и М. Топузов (на 24 години), обвинени за извършено от тях престъпно деяние.
Досъдебното производство по случая е започнало във връзка с получен сигнал за грабеж на жена в Благоевград. Около 21 ч. на 03.04.2018г., в района на ул. „Г.С.Раковски“ в града, тя била нападната от две непознати лица.
В хода на разследването било установено, че пострадалата се прибирала от работа, като паркирала автомобила си пред блока, в който живее. Наближавайки входната врата тя била бутната в гърба от две лица, които издърпали чанта от ръката й и избягали.
В резултат на грабежа от нея били отнети портмоне, ключове за апартамент, банкова карта, мобилен телефон и осемдесет лева. Освен това в чантата имало и парична сума от около четиридесет хиляди лева, събрана от оборота на фирмата и предназначена за закупуване на служебни автомобили.
При огледа на местопроизшествието полицейските служители намерили мобилен телефон, изпаднал от единия извършител. Били иззети записите от охранителни камери в района, на които бил разпознат М. Топузов.
По делото бил разпитан таксиметров шофьор, който закарал двамата извършители и ги чакал в близост до местопроизшествието. Единият от тях му споделил, че при бягството загубил мобилния си телефон и използвал неговия за откриването му, като набрал номера си.
Грошаров и Топузов дали на таксиметровия шофьор част от парите, които той скрил, като ги заровил в земята.
При задържането им в тях били намерени над двадесет хиляди лева и хиляда и петстотин евро. Било установено, че преди време Грошаров работил за пострадалата, като знаел и разполагал с информация за навиците, маршрутите и паричните суми, които тя пренася.

Пирин Прес

Next Post

Пребиха момче на детска площадка

ср апр. 11 , 2018
10-годишно момче пострада в Благоевград. Сигналът е получен  около 14:05 часа на 07 април, ден преди Великден. Във 02РУ-Благоевград е получен сигнал от ЦСМП-Благоевград за пострадало момче след физическа саморазправа. От работещите по случая полицейски служители е установено, че пострадалото момче е на 10 години от областния център. На площадка за […]