Прокуратурата търси пловдивчани, пребивавали в Банско, Боровец и Пампорово

Прокуратурата в Пловдив установява лица от града, пристигнали от рискови държави и посетили или работили в курортите Банско, Боровец и Пампорово. 

Във връзка с поставянето на гр. Банско под карантина и преустановяване работата на зимните курорти на територията на страната, Окръжна прокуратура – Пловдив се самосезира по реда на надзора за законност и предприе действия по установяване на лица, чието местоживеене е на територията на Пловдивска област и които са работили и/или посещавали гр. Банско и курортите Боровец и Пампорово от 18.02.2020 г. до момента.

Предприети са действия и по установяване на всички лица от рискови държави, находящи се в хотели, къщи за гости и стаи за настаняване в областта, посетили ски-курорти Пампорово, Банско и Боровец в периода 18.02.2020 г. до настоящия момент.

Разпоредено е на РЗИ и ОД на МВР – Пловдив, след установяване на тези лица, при констатиране наличието на медицински показатели за поставянето им под карантина, незабавно да им бъдат издадени предписания от съответния служител на РЗИ, съгласно Заповед № РД-01-130/17.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, както и същите да бъдат предупредени писмено по реда на ЗМВР за наказателната отговорност по чл.355 от НК при неспазване на наложената карантина.

Указано е също, лицата, при които бъдат установени медицински показатели за хоспитализирането им, да бъдат транспортирани до съответното медицинско заведение по определения надлежен ред.

 

draik.news

Пирин Прес

Next Post

Публикувано във факти.бг: 11 нови случая на коронавирус у нас - вече са общо 92

ср мар. 18 , 2020
„Гражданите, идващи от рискови дестинации, попълват формуляр и отиват на 14 дневна карантина. По време на нея, ако имат оплаквания, се обаждат по телефона на личния си лекар. Той преценява по симптомите дали да го изпрати в болница или не, той изобщо не се среща с тези пациенти. Ако прецени […]