Променлива облачност и слънце в първия ден на 2020

В първия ден на 2020 година над страната ще има променлива облачност, над много райони често намаляваща до слънчево.

Ще духа до умерен северозападен, в Източна България временно силен северен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури сутринта ще бъдат между минус 3° и 2°. Максималните ще варират между 3° и 8°.

В Пловдив и Асеновград ще е има променлива облачност, но и слънцето ще се покаже. Минималната температура ще бъде около 2°, а максималната ще достига до 8°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще се повишава.

Над планините

по-значителна облачност ще има в сутрешните часове, когато на отделни места ще превали слаб сняг. През деня облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 7°.

Пирин Прес

Next Post

На 1 януари източноправославната църква празнува Васильовден или Сурваки

ср ян. 1 , 2020
На този ден източните християни почитат паметта на Св. Василий Велики. Един от великите философи и писатели на раннохристиянската църква. Народната традиция свързва празника на Св. Василий Велики с обичая сурвакане. Въпреки тази малка съществена разлика с коледарските групи, на Васильовден се събират млади мъже, които обикалят къщите през нощта […]