Проститутки бяха пребити, изнасилени и ограбени от българи

Двама българи, замесени в три случая на отвличане, грабеж и изнасилване на чужденки, бяха арестувани от властите в Гърция.

Инцидентите са от последните 15 дни в по-широкия район на центъра на Атина, където извършителите, след като намирали неизползвани пространства (бивши бизнес помещения, офиси и т.н.), уреждали срещи на жриците, представяки се като клиенти.

Когато жените пристигали на уречените места, извършителите ги връзвали и ги пребивали жестоко използвайки „брутално“ физическо насилие и различни предмети (тълпи, ножове, отвертки), в резултат на което и трите жени са жестоко пребити.

Характерната жестокост на извършителите е, че в един случай са причинили фрактура в черепа, спукване на барабана, фрактура на лявата ръка, както и ожулвания и синини по цялото тяло на жената.

Продължавало изнасилване на жертвите многократно и отнемане на пари и лични вещи, включително карти за стаи в техните хотели, откъдето отмъквали пари, ценности и други предмети. В един случай изтеглили 4300 евро от банкомат, след като принудили жертвата да разкрие кодовете си.

Срещу тях е образувано наказателно дело за престъпление, изнасилване, отвличане, тежка телесна повреда, грабеж и съпротива, тъй като се съпротивлявали на полицаите по време на ареста им. Разследванията продължават, за да се установи евентуалното им участие в други престъпления.

Пирин Прес

Next Post

24-часова стачка на 18 февруари в Гърция

ср февр. 5 , 2020
Съветът на Атинския трудов център взе решение за 24-часова стачка на 18/02 срещу новия законопроект за социално осигуряване. „Призоваваме членовете на нашия синдикат да участват масово в стачката, за да предотвратят правителственото планиране, което иска да сложи надгробна плоча върху социалното осигуряване“, се казва в съобщението на Атинския трудов център. […]