Протест пред Министерски съвет в момента срещу управлението на кабинета „Борисов 3″

Граждани от над 20 града са се събирали в момента пред сградата на Министерски съвет в София, където се организира „седящ“ антиправителствен протест.

Председателят на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова заяви, че демонстрацията е пряко срещу управлението на кабинета „Борисов 3″. Организаторите са осигурили столове за протестиращите с цел осигуряване на задължителната социална дистанция, допълва fakti.bg. Протестът е обявен срещу липсата на ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми.

Исканията на протеста са за реална подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на разхищението на парите на гражданите и срещу отказа на правителството да подкрепи домакинствата. Протестът е и срещу увеличаването на цените на парното, водата и тока.

Паралелно с тези протестни действия митинг ще проведат и майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

В понеделник в Гърция отварят ресторанти и кафенета

сб май 23 , 2020
Подновяват се и фериботните връзки към островите. Разрешават се също така вътрешните полети. На туристите, пристигащи от чужбина, ще се взема проба за тест, ако пристигат от страни с повишено разпространение на вируса, пише cross.bg. Заведенията в страната се подготвят за посрещане на първите клиенти от понеделник. Измерва се разстоянието […]