Проф. Рачев: Георги Рачев: Слънцето може да смачка пандемията

Това е вторият пореден случай в края на март, началото на април да имаме снежна покривка на места над 20 см. Снегът обаче ще се стопи бързоТежко и лошо време ни очаква до края на седмицата. Ако има цъфнали овошки – ще измръзнат. Това заяви в ефира на бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Утре сутрин ще бъде много студено – температурите на някои места ще достигнат до минус 5 градуса, каза още той.

„Малко по-хладно ще бъде на Цветница, а след Великден – ще си влезем пълноправно в април с температури между 15-16 градуса“, каза още той, пише Novini.bg.

„Трябва ни страшно много слънце, защото то подтиска коронавитруса.  Вирусите не са нито живи, нито мъртви – те са на границата между двете. В човешкото тяло на тъмничко, на топличко и на влажничко му е добре. Слънчевата радиация и сухотата го разпадат. Той не живее, за да ни убие. Природата  може да смачкат пандемията, но не може да я убие“, заяви още той.

Пирин Прес

Next Post

Браво! Кметът на Сандански дезинфекцира лично улиците на града

чт апр. 2 , 2020
Кметът на Сандански Атанас Стоянов надяна предпазния костюм и се впусна да дезинфекцира собственоръчно улиците на града. Това става видно от снимка в социалната мрежа, на която градоначалникът е „въоръжен“ с пръскачка. Санданчани са възхитени от постъпката му и го дават за пример. „Имаме си кмет като мед. Отговорен и […]