Пръскат срещу комари в Банско и Разлог

Днес ще се пръскат терени в общините Хаджидимово и Гоце Делчев, на 22 юли – терени в общините Гоце Делчев, Банско и Разлог, на 23 юли в общините Сатовча и Гърмен.

Предстои да бъдат обработени площи в община Сатовча, Доспат (на юг от яз. Доспат), Хаджи Димово, Гоце Делчев, Гърмен (общо 108 хил. декара), както и по поречието на река Тунджа (60 хил. декара).

На 24 юли ще се пръска в общините Гърмен и Гоце Делчев. Самолетите ще излитат от летището край Гоце Делчев. Пръскането се извършва само в ранните часове на деня от 6 до 10 ч. Важно е стопаните да предпазят пчелните си семейства, като не ги допускат в обработваните зони по време на третирането, предупредиха от МЗХ.

Целта на инсектицидните обработки е да се намали популацията на кръвосмучещи насекоми, като част от мерките за ограничаване и ликвидиране на заболяването заразен нодуларен дерматит, което поразява едрите преживни животни.

Българска агенция по безопасност на храните е информирала кметовете на населените места, както и пчелни сдружения, за провеждането на пръсканията 5 дни преди обработките.

Пирин Прес

Next Post

Нов закон: всички религиозни книги - на български

чт юли 21 , 2016
Всички религиозни книги да се преведат на български до 1 г., всички проповеди да се извършват само на български. Второто изискване – незабавно, съобщава в. 24 часа. Такива промени в Закона за вероизповеданията внесоха от Патриотичния фронт. До 14 дни всички вероизповедания да си декларират банковите сметки, включително в чужбина, гласи […]