Разлог отбелязва 180 години от рождението на Васил Левски

По повод 180-годишнината от рождението на Васил Левски, жители и  гости на град Разлог, както и служители от Общинска администрация, начело с кмета инж.

Красимир Герчев, се включиха в шествие до Кипрева къща, в която Васил Левски идва през 1869 г. и основава революционен комитет в тогавашна Мехомия.

Интересни факти и детайли от престоя на Левски поднесе музейният работник в Исторически музей-Разлог-Илия Тантилов. След поднасяне на цветя пред паметната плоча на стената на Кипрева къща, шествието се отправи към паметника на Апостола в центъра на града, където слово изнесе д-р Георги Тренчев-член на Управителния съветна общобългарски комитет „Васил Левски“.

В знак на признателност и почит, венци и цветя бяха поднесени от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчеви зам.кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, политически партии, общественици, признателни граждани.

В Разлог се преклониха пред делото на Левски
Снимка: Община Разлог

Пред сградата на Община Разлог бе експонирана и изложба със снимки и витрини, представящи живота на Васил Левски, както и макет на Кипрева къща.

Юбилейните мероприятия, посветени на 180 години от рождението на Апостола на свободата, са организирани от Община Разлог и Исторически музей-Разлог. Неизменна част от събитието бе Духовият оркестър, с ръководител Благой Юруков, към Народно читалище „15.09-1903-1909“, а ученичката Симона Коюмджиева, към  Детска театрална група, с ръководител Росица Тумбева, изпълни стихове за Васил Левски.

Пирин Прес

Next Post

Турски държавни представители черпят опит от Банско

вт юли 18 , 2017
Делегация от Република Турция бе на посещение в Банско във връзка с реализирането на инфраструктурен проект в област Ерзинкан на южната ни съседка. Представители на министерствата на науката и технологиите, на икономиката и туризма, заместник-областния управител Деде Муса Бастурк, както и екип от експерти, се срещнаха с ръководството на община […]