Разложки кукери в клипа за българското европредседателство /видео/

Отново голямо признание за град Разлог- град пазител на традициите и разложки кукери в клипа

България е „скритото бижу“ на Европа в клипа за председателството

Това обяви Лиляна Павлова, която показа пред журналисти две видеа подготвени за българското председателството на съвета на ЕС.

Първият клип, където има разложко участие, разказва за страната през очите на двама герои, в чиито роли влизат актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов. Двамата се запознават във влак, влюбват се и тръгват на пътешествие из страната. В клипа са засегнати традиициите и културата на България, показана е природата и се изтъква, че страната ни е на картата на света от 13 века. “Няма как да не се влюбиш в България от пръв поглед. Най-голямото й богатсво са хората – истински и искрени. И понеже ние знаем, че хората правят мястото, твърдо вярваме, че именно съединението прави силата”, завършва клипът.

Второто видео показва българските приоритети по време на председателството. В него се посочва, че България ще търси баланса между различни гледни точки и се припомнят четирите основни приоритети – перспективата на Западните Балкани, сигурността и стабилността, цифровата икономика и младите хора.

Тези теми ще бъдат и в дневния ред на съвместеното заседание на правителството с колежа на комисарите на 12 януари.

За председателството има подготвен и трети клип, които ще покаже известните българи, постиженията ни и какво сме дали на света. Видеото ще бъде представено до няколко седмици. Времетраенето на всички клипове са по три минути.

Пирин Прес

Next Post

Загиналият в Пирин е лекар

сб ян. 6 , 2018
30-годишният мъж, загинал в улей на Джамджиеви скали, е лекар от Пловдив, който работи в София. Той е бил заедно с приятелката си и водач. Тръгнали са около 4 ч. сутринта от хижа „Вихрен“ към връх Вихрен. Отклоняват се от маршрута си и тръгват на изток от върха в посока […]