Районният съд в Разлог отложи делото срещу актьора Явор Бахаров

Районният съд в Разлог отложи делото срещу актьора Явор Бахаров, заловен да кара кола след употреба на алкохол и под въздействието на наркотици. В съдебната зала Бахаров се яви сам, обясни, че адвокатите му отсъстват, заради антажименти, които са поели още преди да се случи неприятният инцидент с него. Следващото заседание ще е на 16 март, пише „24 часа“.

Районната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 34-годишния Бахаров преди седмица.

Около 12:50 ч. на 8 февруари 2020 г., в Банско, той управлявал лек автомобил „Мицубиши“ по ул. „Найден Геров“. По време на движение  се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при РУ на МВР гр. Банско. На полицейските служители им направило впечатление, че МПС на обвиняемия Бахаров криволичи по пътното платно, поради което го последвали с цел извършване на проверка.

На водача бил подаден светлинен и звуков сигнал, при което той спрял на ул. „Пирин“. Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Я. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.

По-късно във ФСМП – Банско обвиняемият дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила. За констатираните нарушения на ЗДвП на Бахаров били съставени два акта.

Бахаров е осъждан с влезли в сила съдебни актове за престъпления от общ характер, налагано му е наказание по чл. 78а от НК. Освен това е бил санкциониран с влезли в сила наказателни постановления и фишове за нарушения на Закона за движението по пътищата.

„24 часа“

Пирин Прес

Next Post

Външно с препоръки към българите, пътуващи за Гърция

пт февр. 28 , 2020
Във връзка с появата на първи случаи на заразени с новия коронавирус Covid-19 в Гърция външното ни министерство препоръчва на българските граждани да следват указанията на местните власти и да следят текущата информация за развитието на здравната обстановка в страната. Гръцките власти в лицето на Министерство на здравеопазването и Националната […]