Регионален исторически музей – Благоевград се включи в отбелязването на най-българския празник и официален празник на градa – 24 май

В залите на Рим-Благоевград е експонирана изложба, посветена на Българския светилник в Македония – Солунската българска гимназия, която тази година чества своя юбилей. На видеодисплей ще бъде излъчван документален филм за историчта на гимназията. Входът за посетители е свободен при спазване на санитарните мерки.

Приятелите на музея, които нямат възможност да го посетят ще могат да проследят инициативите на страницата във фейсбук и музейния сайт.

Научният и културен институт, събрал свидетелства за миналото на Благоевград и Югозападна България е посветил изложбата си на Солунската българска гимназия и 140 години от основаването й и 100 години от преместването й в Горна Джумая-Благоевград.

Директорът на Регионалния исторически музей Благоевград г-н Кирил Алексиев откри изложбата, след това даде думата на директора на Национална хуманитарна гимназия ,, Св. Св. Кирил и Методий“ – г-н Марин Митов.

Може да се насладите на изложбата и документалния филм на 23 и 24 май, от 10:00ч. до 17:00ч.

 

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Лошо време обхвана Северна Гърция

сб май 23 , 2020
В цяла Северна Гърция улиците се превърнаха в реки след обилни дъждове, пише македонското електронно издание Press24 Халкидики, Солун, Кукуш, Серес и Ксанти бяха особено засегнати. Пожарникари спасиха и 21-годишно момче, чиято кола беше пометена от бурята. На Халкидики бяха наводнени няколко къщи и магазини, а потоци от вода покриха […]

Pirin Press