Рок банди забиват в село Елешница

Рок фестивалът в разложкото село Елешница се разраства с всяка изминала година и привлича все повече меломани от цялата страна.

Доказателство за това е и участитео тази година на рок банди от Англия и Македония, които ще забиват световноизвестни хитове и собствени парчета на музикалния фестивал в селището. Най-мащабното рок събитие в района тази година ще се проведе на 6 и 7 юли.

В първата вечер на сцената ще се качат българските рок групи „Дъртанянс” и „Rebels”, както и англичаните от група „The Melodybeats”. Те ще вдигнат адреналина на феновете на рока и ще забиват ранните часове на нощта. Втората вечер е ред на изпълненията на известната ни група „Контрол”, на още две рок банди от България – „Catorga” и „The Roost”. На сцената ще се качат и музикантите от македонската група „Troya band”. Входът за всички гости е безплатен, концертите започват в 20,00 часа в местността Степанови ливади. Ще има безплатни паркинг и къмпинг.

„Благодаря на младите хора в населеното място, че не щадят сили и енергия, за да организират този рок фестивал. Първата проява е била в далечната 1988 г. После няколко пъти е прекъсвано събитието и отново възстановявано. За последно го възродихме през 2012 г. Сега ще се проведе седмото поредно издание. Организацията хич не е лека, но усилията си струват”, заяви кметът на Елешница – Сашо Мицин.

Събитието води тук хиляди меломани. В близост до сцената има басейн с минерална вода, тенис игрище, ще има много скари и бира. „Ще има денонощен кетъринг, ще поставим химически тоалетни. Очакваме и много чужденци от региона, най-вече от общинския център Разлог и близкия курорт Банско. Селото ни е своеобразен оазис на рока, изпълнителите вече ни познават и с радост участват в нашия фестивал”, твърди кметският управник.

Пирин Прес

Next Post

Ако червеният конец на ръката ви се скъса, някой ви е урочасал

пт юни 1 , 2018
Вече почти няма човек, който да не си е вързал червен конец на ръката за здраве, късмет и защита срещу злото. Суеверието е толкова старо, че не е ясно кога е започнало. В миналото хората са връзвали конче, за да предпазват близките си от болести, за да гонят духове и […]