Румънец стана най-възрастният мъж в света

Румънецът Думитру Команеску от Букурещ носи от днес титлата „най-възрастен мъж в света“ според Книгата за световните рекорди на Гинес, съобщава телевизия Диджи24.

Това стана след като британецът Боб Уейтън почина в съня си през изминалата нощ на 112 години. Роден на 8 ноември 1908 г. в окръг Прахова, Думитру Команеску е на 111 години и 7 месеца. Той е инженер агроном по професия и живее в момента в Букурещ, прадеде dariknews.bg.

„Чувствам се поласкан и благословен да бъда сега официално най-възрастният мъж в света и да представлявам Румъния на най-високо ниво! Това е невероятно“, заяви Команеску, след като поднесе съболезнования на семейството на Уейтън. Той благодари на всички, които са били до него и са го подкрепяли през годините.

„Но най-вече искам да благодаря на Бог, защото Той избра да бъда тук днес, на първо място в класацията на най-възрастните мъже в света“, каза още той. Команеску сподели, че според него тайната на дълголетието се крие в обичта на семейството и близките хора.

Пирин Прес

Next Post

Левски има нов собственик

сб май 30 , 2020
Поне това става ясно от думите на Васил Божков. „Акциите на ПФК “Левски“ АД са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България“, заяви Божков. Той обаче не уточнява на кой човек са джиросани акциите. Очаква се това да бъде Наско Сираков, който изрази готовност да поеме отговорност […]