Руснаци в ареста при Божков

Руски граждани са посетили избягалия от България бизнесмен Васил Божков, който от две седмици се намира в ареста в Абу Даби, Обединени арабски емирства /ОАЕ/. 

Оперативната информация сочи, че Васил Божков се е обърнал към тях за съдействие и за застъпничество пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста, съобщи БГНЕС. До момента няма информация дали ОАЕ са готови да изпълнят искането на руските партньори на Божков.

Има официално потвърждение от Обединените арабски емирства, че Васил Божков е задържан, съобщи на 2 февруари главният прокурор Иван Гешев, но не уточни къде точно се намира той.

Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други. В отделени материали се съдържат данни и за други противоправни деяния – убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент.

Пирин Прес

Next Post

Обучение срещу насилието се проведе в Гоце Делчев

чт февр. 13 , 2020
????????????? ?????????, ????????? ? ??????? ?? ?????? ??????? ? ?????? ???? ?????? ?? ???????? ? ??????????? ?? ?????????? ??????? ?? ????? ????? ??????????????????? ?????? ?? ??????????? ? ?????????????? ??????????? ??????? ?? ?????? «???????? ?? ???????? ?? ??????????? ?????????? ? ?????? ?? ???????? ?? ????????? ??? ?????? ???? ?????????? ????? ?? […]