Само в Банско и в Лейк Луис по 3 старта в скоростните дисциплини

Банско и канадският топкурорт Лейк Луис са единствените от 20-те домакини на състезания от редовния сезон на Световната купа за жени, които организират 3 скоростни дисциплини (2 спускания и Супер Г).

 

Справка в календара на ФИС показва и друг респектиращ факт, че освен тук настоящата кампания в най-комерсиалната бяла надпревара гостува за по 3 дни на едва на още 7 места на планетата. Наред с нас това са американският Бийвър Крийк, италианският Бормио, швейцарският Венген, австрийските Кицбюел и Хонтерщодер – при мъжете, и Лейк Луис и шведският Оре – при дамите.

Това ще е деветото домакинство на Банско за Световната купа в зимните спортове (7 по ски и 2 по сноуборд), а за България ще е юбилейно десето след зрелището Биг Еър в София през 2007 г.

Пирин Прес

Next Post

Кметът на Община Банско Иван Кадев и секретарят Иван Докторов проведоха работна среща с консула на Великобритания Пол Кларк

чт ян. 23 , 2020
Кметът на Община Банско Иван Кадев и секретарят Иван Докторов проведоха работна среща с консула на Великобритания Пол Кларк, който беше придружаван от про консула Калина Стилианова. В разговора бяха набелязани областите, в които Посолството на Великобритания и Община Банско имат общи интереси и ще си сътрудничат. Кметът Иван Кадев […]