Сани Жекова за затварянето на планините: Скандално е, следващата вълна ще е на хора с психични проблеми

Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова избухне с гневна публикация срещу една от мерките, свързани с овладяването на коронавируса, а именно – забраната за разходки в планината, пише Dsport.bg.

Според нея можеше да се въведат ограничителни мерки, а не цялостна забрана за посещение на планините. Жекова смята, че това може да доведе до психически проблеми и завърши с „Не е зле “щаба” да не забравя, че не цялото население живее в къщи с двор за милиони!“

Ето и цялото ѝ изказване:

Скандална е цялата работа!
Само не разбрах защо затвориха планината и забраниха на хората и да спортуват, и да дишат, а не въведоха просто ограничителни мерки за движение в планината, в периода:
– да се ходи по един /или по двойки, както повечето семейства са заедно под карантина/
– да се спазва дистанция при задминаване по пътеките
– и ако е необходимо хората да се придвижват в по-натоварените участници на входните пътеки, с нужната “предпазна маска”, “бандана”, или собственоръчно ушита такава?!
За груповото приготвяне на кебапчетата, пиенето на кафе на двора по съседски и “моабета” в компанийка е ясно че трябва да са абсолютно забранени за периода на “социална изолация”, ама толкоз ли сме прости наистина, че не можахме да измислим как аджеба поне и дробовете ни да не закъснеят?!…За мозъците ясно!
Предполагам следващата вълна ще е на хора с психични проблеми, защото освен болни, ще са и гладни и депресирани…
Не е зле “щаба” да не забравя, че не цялото население живее в къщи с двор за милиони!

Пирин Прес

Next Post

Старинна икона на Богородица от храма в Мелник прогонила чумата на Корфу

вт мар. 31 , 2020
Много стара икона на Света Богородица, която сега се пази в църкавата „Свети Антоний” в Мелник, преди векове прогонва чумата в Петричкия регион. Това разказва пред „България Днес” отец Николай, който служи в православния храм. Историята се предава от поколение на поколение и пази спомена за страшните времена, но и […]