Сбъдват предсмъртното желание на Ванга в Рупите

Къщи за гости, СПА комплекс и административна сграда ще бъдат построени в близост до манастирския комплекс на пророчицата Ванга в местността Рупите.

Община Петрич даде разрешение за изработване на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване на петричкия бизнесмен Валентин Парапунов, което бе прието от общинските съветници. „Целта ни е да направим нещо полезно за хората, но най-вече – да изпълним заръката на Ванга.

Тя през 1995 година казва, че иска в Рупите да идват деца и възрастни на санаториум, за да се лекуват в минеарлните извори. Посетителите ще има къде да отсядат и да нощуват. Строителството ще бъде изцяло съобразено с природата и с изградения вече комплекс на пророчицата. Ще се съобразим с всички изисквания и на Фондация „Ванга”, която се занимава с поддръжката на манастирския комплекс”, заяви инвеститорът. Той се надява реално строителството на къщите за гости и на СПА центъра да стартират през пролетта на следващата година. Предстоят още няколко съгласувателни процедури с различни институции, за да реализира този проект.

„Много години чакахме положително становище и то вече е факт. За мен е много важно, че имаме подкрепата на хората да изградим такъв център, подкрепят ни и всички от Фондация „Ванга”, каза още бизнесменът Парапунов. Няма как сърцето ти да не трепне, когато стъпиш в този район, да не усетиш позитивната енергия, няма да попречим с нашето строителство на това усещане, увери той.

Пирин Прес

Next Post

Кметът на Банско посети с. Баница, където е убит Гоце Делчев

нд окт. 22 , 2017
Сред руините на с. Баница, днес в пределите на Гърция, където на 04.05.1903 г. е убит Гоце Делчев се разходи днес кмета на община Банско, Георги Икономов.  Загиналият в покрайнините на селото Апостол на свободата на Гоце Делчев на 4 май 1903 година дава живота си, заедно с още петима революционери […]