Села в Пиринско и Западни Родопи останаха без ток

Села в Благоевградските общини Разлог, Белица, Якоруда, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Петрич са без ток от вчера, съобщиха от ЧЕЗ Разпределение. Засегнати са електропроводите, които преминават през тях и захранват населените места с електроенергия, съобщава „Монитор“.

Снегът достигна над един метър, а на някои места продължава да вали. От ЧЕЗ локализираха до момента 6 счупени стълба, като обходите продължават. Непроходими са второстепенни пътища, което силно затруднява работата на служителите. Компанията командирова допълнителни екипи от София и Благоевград, които да съдействат на колегите си за по-бързо справяне с аварийната ситуация.

В община Гърмен селата Балдево, Огняново, Скребатно, Крушево, Ореше и Рибново са без ток от вчера по обед, а  Рибново и Крушево са и без вода.

От ЧЕЗ Разпределение превозват полимерни стълбове, произведени по нова технология и внедрени през миналата година. Те са по-леки и разглобяеми на две, което позволява на служителите да ги носят на ръце през планината и непроходимите пътища. Това ще позволи по-бърза реакция, защото монтирането на стандартните стълбове предполага изчакване възможност за транспортиране с механизация. В момента се доставят и допълнителни количества изолатори и проводници към засегнатите места. Компанията изпрати и повече АТВ-та с вериги за сняг.

Пирин Прес

Next Post

Висока лавинна опасност в района на Тодорка

сб ян. 26 , 2019
За висока лавинна опасност в района на Тодорка предупреждават от Планинската спасителна служба, предаде Дарик.     На повечето стръмни участъци е много вероятно да се предизвика лавина. Възможно е и падане на спонтанни лавини. Препоръката е да не се излиза извън контролираните райони на ски зоната. Възможно е тази обстановка […]