Септември пред бедствено положение заради скъсани диги на Марица

Две защитни диги на река Марица в землище на община Септември са разрушени заради обилните валежи, съобщават от областната администрация в Пазарджик, съобщава „Канал 3“.

В близост до разрушените предпазни съоръжения са разположени стотици декари обработваема земеделска земя и електропроводен стълб. Очаква се да бъде обявено частично бедствено положение от община Септември за района на разрушените защитни диги.

Екипи на „Напоителни системи“ ЕАД, изпълнителният директор на Дружеството и управителят на клон „Тополница“ са на място и се предприемат незабавни мерки и действия за овладяване на ситуацията. В момента се работи с тежка техника за недопускане заливане на земеделски земи и застрашаване на инфраструктурата и населението в района. Към момента няма такава опасност.

Поради продължаващите валежи в страната всички екипи на дружеството работят в непрекъснат 24-часов режим като обхождат всички хидромелиоративни съоръжения собственост или стопанисвани от „Напоителни системи“ ЕАД.

Екипите на „Напоителни системи“ ЕАД в цялата страна са в аварийна готовност.

 

Petel.bg

Пирин Прес

Next Post

Държавата поема и част от осигуровките по схемата 60:40

нд апр. 5 , 2020
ГЕРБ прие предложение на ДПС, съобщава „Нова телевизия“.  Държавата поема и част от осигуровките по схемата 60 на 40 – тези, които се дължат от страна на работодателя. Бюджетната комисия в НС прие предложение на Йордан Цонев  от ДПС – така държавата, освен 60%, ще заплати и осигуровките, така че […]

Pirin Press