Симитли празнува !

Град Симитли празнува навръх Рождество Богородично! Специален гост в развлекателната програма тази вечер ще е легендарната поп-рок група „Сребърни крила“. Известни с песните си още от 80-те години на миналия век, ще свирят и пеят зa настроението на всички гости и приятели на празника на града.

Днешният ден започна с тържествена света литургия в храм “Рождество на Пресвета Богородица” в град Симитли. На обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве в двора на храма.

Тържествено шествие, водено от мажоретен състав, ще отдаде почит към падналите за освобождението на населеното място в 18,30 часа.

Малко по-късно на стадион„Септември” ще започне и музикалната програма. Поради ремонтните дейности в центъра големият празник на град Симитли ще бъде на спортното съоръжение.

Участие в програмата ще вземат Ансамбъл „Веселие”, Танцов състав към Народно читалище „Св. Климент Охридски-1922”, Детска певческа група, Мажоретен състав, Дискобалет, Мъжка фолклорна група „Изворите” към местното читалище и Мажоретен състав към СУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Приятелят и любимец на симитличани – народният певец Иван Дяков, и фолклорната певица Снежина Андреева, ще вдигнат градуса на настроението с изпълненията си. На сцената ще се качи и любимката на тийнейджърите – Тита. Поп-фолк певицата Джена също ще огласи стадиона в Симитли с любими песни.

Пирин Прес

Next Post

На 8 септември в село Баня ще се проведе фестивалът „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“

сб сеп. 8 , 2018
Разложкото село Баня ще посрещне 3000 гости на уникален фестивал, който ще се проведе за трети път в селото. Празникът ще е на 8 септември на сцената пред старата римска баня. Фестивалът е под надслов „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“ и е с начало от […]