Скилидка чесън на ден срещу висок холестерол

Недоброто кръвообращение е проблем, на който не се отделя достатъчно внимание. А трябва. Когато няма достатъчно кръв, протичаща през тялото по артериите и капилярите, могат да възникнат проблеми. Често мазна субстанция, наричана плака, се натрупва вътре в кръвоносните съдове и ги стеснява.

В резултат на това кръвотокът е ограничен и е по-трудно кръвта да протича през тялото, както би го правила нормално. Има и други причини като сгъстена кръв или слабо сърце. И в двата случая проблемите могат да се задълбочат.

Тялото е изградено от милиони малки клетки. Всяка клетка се нуждае от храна, за да расте, да процъфтява и да си набавя енергията, която ѝ е нужна, за да си върши работата. Именно кръвта зарежда клетките. Когато притокът на кръв е слаб, различни части на тялото започват да страдат. В резултат се появяват заболявания.

Много хора казват, че храната е лекарство. И това е вярно. Една-единствена скилидка чесън, приемана всеки ден, предпазва от вредния холестерол и повишава нивото на полезния холестерол в тялото. Според много изследвания чесънът има способността да нормализира кръвното, както и да подобрява кръвообращението. Той също така предпазва от натрупването на тромбоцити.

Пирин Прес

Next Post

Учени: Магнитните полюси се сменят, ще ни избие радиация

пт сеп. 13 , 2019
Магнитното поле на нашата планета се готви да се обърне, потвърждават изследователи от различни части на света и бързат да успокоят, че според последните открития в областта на геологията този процес може да се забави. Някои учени смятат, че евентуална промяна на полюсите ще отслаби магнитното поле на нашата планета […]