Слагайте зимните гуми! В планинските проходи се очакват снеговалежи

По високопланинските проходи през почивните дни се очаква влошаване на времето и на много места дъждът е възможно да премине в сняг.

В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира към шофьорите, на които им предстои пътуване през следващите дни през планински проходи, да не тръгват на път с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Проходите на височина над 500 м, на които се очакват снеговалежи, са: „Петрохан”, „Троянски”, „Шипка“, „Републиката“, „Ришки”, „Айтоски”, „Котленски”, „Дюлински”, „Твърдишки”, „Обзорски”, „Печинско”, „Вратник”, „Превала”, „Предел”, „Рожен” и „Пампорово”.

Пътноподдържащите дружества имат дежурни екипи и са готови да реагират веднага и да обработят настилките, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите, гарантират от АПИ.

Пирин Прес

Next Post

И с черния чай може да се отслабва

сб окт. 7 , 2017
Това докалази изследванията на американски учени. Отдавна са известни полезните свойства на черния чай. Но неотдавна бяха открити негови свойства, които спомагат за свалянето на килограмите и подобряване на работата на чревната микрофлора. До този извод са достигнали учени от университета в Лос Анжелис, под ръководството на Сюзан Хенинг. Резултатите […]