Слагат камери в спешните центрове в цялата страна

Слагат камери в спешните центрове в цялата страна. За видеонаблюдението ще се грижи полицията. Така ще се пази и медицинският персонал и оборудването, съобщава „Нова телевизия“.

Идеята е всеки спешен център да бъде оборудван с камери. Системата ще е свързана както с МВР, така и със съответната община. По този начин, ако възникне инцидент, каквито напоследък има доста често, органите на реда ще могат да действат по-бързо и по-адекватно.

Емилия Яновска е санитар в спешния център в Благоевград. В края на 2015 година влиза в черната статистика на медицинските работници, жертва на насилие. Нападнал я роднина на пациент.

„Той ме хвана за косата, повали ме на земята и взе да ме рита. И аз виках, обаче всичко е с прозорци и не се чувам. И най-спокойно тръгна по коридора, мина през рентгена. Докато отидох да кажа на охраната да вика СОТ, той беше вече избягал“, разказа тя.

В благоевградската болница подобни случаи не са рядкост. В спешния център идват наркомани, психично болни и прекалили с алкохола. Затова лекарите работят в страх.

Така по своя инициатива това спешно отделение вече има камери. И това дава резултат.

Под наблюдение скоро ще са и останалите спешни центрове в страната.

Според Здравното министерство всяка година има средвно 30 случая на агресия и вандализъм.

Крайният срок видеонаблюдението да влезе в спешните центрове е края на 2018-а година. Очаква се скоро да бъдат обявени обществените поръчки за изграждане на системата.

Пирин Прес

Next Post

93 години от първите зимни олимпийски игри

ср ян. 25 , 2017
?? ??????? ??? ???? 1924 ?. ?? ????????? ??????? ????? ?????????? ???? ? ????????? ?? ??????. ?? ?????????? ?? 5 ???????? ? ?????????? ?? ???? ??????? ? ??????, ???????. ???????????? ?? ??????? „???????????? ??????? ?? ??????? ????????“, ???? ?? ??????????? ?? ???????? ?????????? ??????? ??? ????????? ?? ????????????? ?????????? ??????? (???). ???????????? […]