Слагат камери и колани за пътниците в обществения превоз

Всички превозни средства, които осъществяват обществен превоз – автобуси и микробуси ще трябва да се сдобият с камери.

Такива промени в наредбите предвижда правителството, за да намали жертвите на пътя, предаде Монитор.Това стана ясно от думите на транспортния министър Ивайло Московски след спешната среща с премиера Бойко Борисов в МС. По думите му тези „видеорегистратори” ще правят записи в реално време на цялата пътна обстановка извън автобусите и ще са своеобразна черна кутия, която при нужда или инцидент може да се ползва от МВР. Тези мерки ще влязат в сила до няколко месеца, увери Московски. Другото изискване, което ще се въведе е всички такива превозни средства да имат колани, които трябва да са по съвременни стандарти.
Ще има изискване за съвременни системи за сигурност. Обмисля се как един шофьор със заболяване също да се отбелязва в системата. Московски заяви, че има водачи с опит, които обаче са претърпели заболяване и то може да е оказало влияние върху тяхното състояние и възприятия. Това обаче не се отчита в системите на автомобилна администрация. За целта тепърва ще се прави работна група, в която да влязат здравни и медицински експерти, които да кажат как да стана това, така че тези шофьори да бъдат по-стриктно наблюдавани.

Пирин Прес

Next Post

20 годишен младеж с корени от село Добърско стана световен шампион по кикбокс

нд ное. 19 , 2017
20-годишният Християн Корунчев стана световен шампион по кикбокс, като накара хората от целият регион да се гордеят с него. Кметът на Разлог г-н Красимир Герчев поздрави спортиста с думите: „Той е един от най-младите и перспективни бойци на България.Зад гърба си има европейска титла по Муай тай в категория до […]