След спецакцията в екоминистерството вчера прокуратурата решава на кои от задържаните в МОСВ да повдигне обвинения

След спецакцията в екоминистерството вчера прокуратурата решава на кои от задържаните вчера шестима души да повдигне обвинения, предава БНТ.

Сред тях са заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Към момента те са задържани за 24 часа и са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци от Италия.

След серия обиски в няколко населени места в страната, държавното обвинение твърди, че екологичният заместник-министър принуждавал свои подчинени да дават разрешение за внос на отпадъци на фирми, които не отговарят на изискванията и освобождавал служителите, които отказвали да съдействат.

Как е работела схемата и кои от задържаните ще бъдат привлечени към наказателна отговорност ще стане ясно днес.

Пирин Прес

Next Post

Министър Танева: За невярна информация на етикета върху хранителните продукти санкцията е до 5000 лева

пт май 29 , 2020
Най-важната промяна в Закона на храните е, че те ще дадат сигурност на потребителя в това, което купука като качество и безопасност, че етикета отговаря на съдържанието на продукта. Санкциите са завишени няколко пъти. Например ако до сега за подвеждане в етикетирането глобата е била от 250 до 500 лева, […]