Сняг скова страната, кои пътища са затворени

Проходът на Републиката, който за кратко беше затворен поради обилен снеговалеж и снегопочистване, вече отворен, но движението през него е ограничено. Обходният маршрут за МПС до 12 т е през прохода „Шипка”. Шофьорите на МПС над 12 т изчакват в района на Гурково, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Ограничено е движението за камиони над 12 тона и през проходите „Печинско“, „Рожен“ и „Превала“.

Затворени за движение са и пътищата на територията на общините Доспат, Борино и Девин,

поради снеговалеж с висока интензивност и снегопочистване.

Над 350 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите при започналия снеговалеж. Останалите републикански пътища и високопланински проходи са отворени за движение и са проходими при зимни условия, съобщават още от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Vesti.bg

Пирин Прес

Next Post

Баща и син от Гоце Делчев на съд за разпространение на дрога

ср февр. 5 , 2020
Досъдебните производства се водят под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, като към настоящия момент с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа са задържани две лица – баща Т.Ш. (на 61 години) и син Д.Ш. (на 35 години). В апартамент на ул. „Пейо Яворов“ в гр. Делчев Д. държал 37.5 гр амфетамин […]