Специализираният съд ще заседава днес, по делото срещу кмета на Батак

Специализираният съд ще заседава днес, 16 юли, по делото срещу кмета на Батак Петър Паунов, предаде БГНЕС.
Петър Паунов е подсъдим за две престъпления. Едното е за престъпление по служба, а другото – превишаване с власт. Делото бе два пъти връщано на прокуратурата за неточности в обвинителния акт.
Имотът, за който е делото в Спецсъда срещу кмета на Батак, е върнат на държавата Имотът, за който е делото в Спецсъда срещу кмета на Батак, е върнат на държавата Имотът, за който днес от 13,30 часа започна дело в Специализирания съд срещу кмета на Батак Петър Паунов, е върнат на държавата.
Паунов е привлечен като обвиняем за това, че в качеството си на длъжностно лице – кмет на община, е внесъл предложение на 12 септември 2015 година до председателя на Общинския съвет – Батак, за продажба на държавна земя край яз. „Батак“ и по този начин се е разпоредил с имоти, които са държавна собственост, а това не е в параметрите на длъжностните му правомощия.
Действието се счита за престъпление по чл. 283а т. 1 във връзка с чл. 282 ал. 2 пр. 2 във връзка с ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс, тъй като Общинският съвет е гласувал продажбата и е сключен договор на 13 ноември, 2015 година. Наказанието за това е лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба от 3000 до 5000 лева плюс забрани за заемане на публични постове.

Пирин Прес

Next Post

Почина един от първите режисьори в БНТ- Нушка Григорова

вт юли 16 , 2019
Почина един от първите режисьори в БНТ Нушка Григорова, съобщиха от националната телевизия. Освен режисура, тя завършва и актьорско майсторство. Прави телевизионния си дебют в сериала „На всеки километър“. Била е кореспондент на БНТ в Москва. Нушка Григорова остава в историческите архиви със снимката, в която като дете е седнала […]