Спортисти от Банско на лятна подготовка в Гърция

Сдружение с нестопанска цел „Тенис Клуб Еделвайс“ – Банско, съвместно със Ски клуб – Банско проведоха лятна подготовка. 

Тренировъчният процес се проведе в международния детски лагер Tzioni Summer Camp- Гърция. По време на престоя си в южната съседка бяха проведени много  занимания по предварително подготвена програма, която включваше различни видове игри, танци, плуване, тенис, волейбол.

Българските спортисти се съревноваваха с отбори от Гърция и Албания в някои от популярните спортове. Най-голямата награда за всички участници в подготвителния лагер обаче  бяха новите запознанства и приятелства с връстници.

По време на подготвителния лагер бяха проведени и няколко беседи по проект „Обичам живот, живея здравословно“. Нагледно бе представено на младежите ползите за човек от практическите занимания със спорт и здравословното разделно хранене.

Проектът се осъществява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2018 година с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, направление 1, тема „Насърчаване на здравословен начин на живот“

Пирин Прес

Next Post

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград с фото-конкурс на тема „Песента на водата“

пт авг. 3 , 2018
На 22 юли 2018г. приключи приемането на фотографии в конкурса „Песента на водата“ – съвместен проект на Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД Темата на конкурса е „Песента на водата“. Целта е да се провокира творческият поглед към огромното водно богатство на Югозападна България – реки, езера, язовири, водопади, извори…Идеята е да […]