Среща на медиите на българското малцинство в Сърбия

Българска телеграфна агенция (БТА) и сдружение „ГЛАС” организират среща на медиите на българското малцинство в Сърбия.

Форумът ще дискутира ролята на медиите за решаването на проблемите на сънародниците ни от региона. Той ще се проведе на 25 юли, сряда, в Босилеград, в Малката зала на Културния дом в града.

Сред лекторите и гостите на срещата са НП Посланикът на Република България в Сърбия Радко Влайков, Генералният консул на Република България в Сърбия Едвин Сугарев, медийният експерт Георги Лозанов, зам.-председателят на НС на Българското малцинство в Сърбия Стефан Стойков, генералният директор на БТА Максим Минчев, председателят на сдружение „ГЛАС” и кореспондент на БТА от Босилеград Александър Димитров, главният редактор на „РТ Цариброд” и главен редактор на списание „ВИЗИЯ” Мирослав Нацков, председателят на КИЦ „Босилеград” и главен редактор на списание „Бюлетин” Иван Николов, председателят на Демократичен съюз на хърватите във Войводина и народен представител на Република Сърбия Томислав Жигманов, собственикът на РТВ ”Спектри” на албански език и член на Изпълнителния съвет на „НУНС” от Буяновац Неджат Белюлий, председателят на Форума за етнически отношения Душан Янйич, издателят на сайта offnews.bg Владо Йончев и др.

В дискусиите ще участват и членове на Комисията по културата и медиите (очаква се да присъства нейният председател Вежди Рашидов) и на Комисията по политиките за българите в чужбина към НС на Република България, представители на администрацията на Вицепрезидента на Република България, на Министерството на образованието, на Държавната агенция за българите в чужбина, както и на медиите на българското малцинство от Босилеград, Димитровград/Цариброд и вътрешността на Сърбия (Портал „ГЛАСПРЕСС”, портал „ФАР”, „Радио Телевизия Босилеград”, ТВ „ИНФО КОДАЛ”, „РТ Цариброд”, вестник „Ново Братство”, списание „Бюлетин”, списание „Визия”), представители на различни организации и сдружения на българското малцинство.

 

Пирин Прес

Next Post

Екстремен климат сее смърт в Северното полукълбо

ср юли 25 , 2018
Докато над България е облачно и вали, а лятото изглежда не идва, Свереното полукълбо като цяло бе обхванато от рекордни жеги. В Япония в понеделник отчетоха най-високата температура в историята си, 41.1°C на сянка, измерени в Кумагая. От началото на жегите са загинали над 100 души, 65 от които само […]