Стачка днес! Гръцките държавни болници остават без носилки

Гръцките държавни болници ще бъдат без носилки в четвъртък, тъй като синдикатът, който представлява болничните работници, свика денонощна стачка в знак на протест срещу липсата на държавно финансиране.

В изявление профсъюзът заяви, че недостигът на носилки в гръцките болници и медицински центрове е „плашещ“, като 60 процента от незаетите позиции след съкращения, пенсиониране и прехвърляне на други работни места в публичния сектор през годините.

Според съюза, само две или три транспортьори на носилки са на разположение за всяка смяна в големите болници, които приемат повече от 1000 пациенти на ден.

В резултат на недостига често роднините или приятелите, придружаващи пациентите, които са докарани в болници, в крайна сметка се оказват, за да помогнат, заяви съюзът.

Пирин Прес

Next Post

Празник на Боговете на виното в село Илинденци

чт ян. 23 , 2020
В първата събота на февруари, под красивите снежни и мраморни върхове на Пирин – в село Илинденци се провежда Празникът на боговете на виното, който обединява по уникален начин традиция и история, легенди и предания с хилядолетна давност, но и с преклонение пред даровете на земята. Обикновено гостите от страната […]