Състоянието на белгиеца, изоставен от групата си в Рила, е добро

Състоянието на белгиеца, който беше изоставен от групата си в Рила, е добро.

Травмата, която е получил под Додов връх, не е сериозна и след кратка почивка той отново ще може да ходи, предаде Нова тв.

Припомняме, че двама белгийски туристи, единият от които тежко контузен, попаднаха в бедствена ситуация в Рила, след като група скаути ги изостави под Додов връх. Последва тежка 15-часова спасителна операция, при която двамата младежи бяха свалени посред нощ от планината, пише BulNews.Приятелите, които изоставиха раненото момче, са се срещнали с него в София, където той е бил на преглед.

„Атмосферните условия в планината, когато намерихме момчето, бяха доста тежки – имаше мъгла, валеше дъжд и температурите бяха ниски”, коментира Кирил Чолаков, началник на Спасителната служба в Дупница.

„Момчетата бяха с туристически обувки, но на мен ми се стори, че облеклото им не беше подходящо за изкачването на висока планина. Бяха по къси панталони, с къси ръкави, нямаха дебели дрехи, които да ги затоплят при температури от 3-4 градуса”, разказа един от спасителите, участвали в операцията по намирането на момчето в планината.

Пирин Прес

Next Post

Руска аптекарка надупчи презервативите, които продавала на футболните фенове

вт юли 10 , 2018
Бум на новородени бебета се очаква след девет месеца в Русия. Причината за резкия скок в раждаемостта ще бъде световното първенство по футбол. Любопитното в случая е, че голяма част от майките изобщо няма да имат представа кой е бащата на детето им или в коя точка на света се […]