С кои екстри в хотелите се разделяме завинаги

Хотелите от преди пандемията от коронаривус остават в миналото. Най-големите туристически дестинации вече рестартират индустриите си.

Драстични промени въвежда един от лидерите в сектора – Испания, която е сред страните, дали най-много жертви в заразата. Вижте какви са те, представени от вестник Стандарт:

Сбогом на пиколото

 

На входа на хотела вече никой няма да ни посреща. Няма да има хора, които да ни помагат за багажа или да ни паркират колата, съобщава сайтът на българите в Испания bulgaros.ovh.

Край на кеша

Плащанията в хотелите и ресторантите ще се извършват само с кредитна карта. Няма да има химикали или моливи на рецепцията, и ако има, те ще бъдат за еднократна употреба.

Без кърпи в баните

Получаването и предаването на ключовете ще става чрез специална кутия. В хотелските стаи ще има по-малко мебели. В баните пък няма да има кърпи, а всички кошчета за боклук ще бъдат с педал.

Завивки и възглавници ще бъдат поставяни в специални пликове и ще се сменят задължително всеки ден. Няма да има ръчни сешоари за коса или други подобни, които изискват физически контакт.

Бум на сервитьорите

Обслужване тип „шведска маса“ или друг вид „открит бюфет“ няма да се предлага, а вместо това туристите ще бъдат обслужвани по масите. Това, от своя страна, ще доведе до бум на сервитьорите.

Сервирането на закуска, обяд или вечеря ще става по предварително изготвен график, за да няма струпване на хора на местата за хранене. Разстоянието между масите в ресторантите и кафенетата в хотелите трябва да бъде най-малко два метра една от друга.

Предварително записване за басейна

Използването на фитнес залите, закритите басейни и други общи помещения в хотелите също ще става с предварително записване.

 

profit.bg

Пирин Прес

Next Post

Днес е професионалния празник на химика

нд май 10 , 2020
Професионалният празник на химиците се отбелязва в България от 2001 година. Определен е с решение на Общото събрание на Българската камара на химическата промишленост. Историята на химията в България е стара. Още древните траки, живели по нашите земи, имали добри познания за някои химични процеси. Например те могли да добиват […]