С тържество бе открита новата сграда на българската детска градина в Атина

С тържествен водосвед в неделя бе открита Детската академия в Атина за български деца.

Водосветът бе направен от българския свещеник в гръцката столица отец Стефан в присъствието на много родители и гости, уважили събитието организирано от г-жа Таня Гатева-Директор на академията и нейния екип.

След редица бюрократични формалности българските деца вече имат прекрасна нова детска градина, където на воля ще палуват и играят под грижата на своите учителки.

Снимка на Елена Цветанова
Снимка на Елена Цветанова

По стар български обичай малките палавници бяха посрещнати в новия си детски дом с хляб и сол.

Снимка на Елена Цветанова
Снимка на Елена Цветанова

ЦДГ „Майчина грижа“ е първата целодневна детска градина за българчета с изучаване на гръцки език паралелно. Целта е плавно социализиране на децата към заобикалящата чуждоезична среда чрез сътрудничество на гръцки и български педагози, помощник възпитатели, логопед и педиатър. Издава се документ за завършена подготвителна група (необходим за прием в първи клас) и на двата езика.

Неделното училище за малките българчета в гр. Атина е безплатно с осигурени учебни помагала от МОН на Република България.

ЦДГ,,МАЙЧИНА ГРИЖА“ гр. Атина предлага:

🌸Детска кухня-три пъти дневно с пълноценно и разнообразно меню без алергени, съгласувано от педиатър.
🌸Напълно оборудвани отделни зали за обеден сън,храна,игра и занимания в самостоятелна двуетажна сграда с дворна площадка.
🌸Сътрудничество с гръцки педагог три пъти седмично.
🌸Разпределяне на децата по възрастови групи ( яслена и предучилищна) с екип от педагози и помощник възпитатели, логопед.
🌸Поддържане на редовен контакт с родителите чрез затворена онлайн група за подробности от ежедневието по време на престоя на децата и учебно-възпитателният процес.
🌸Позитивна, здравословна, интерактивна, образователна среда, отговаряща на специалните биологични и социални нужди на детето от 1 до 6 год.възраст.
🌸 НЕ СЕ ПОЛЗВА ТЕЛЕВИЗИЯ И КИНО – ЗАБАВАЧКА в дневния режим на децата.
⚠️ Педагогически колектив от НЕПУШАЧИ.
🏠 Пл.Америкис ул.“Левкосия“16
Πλ.Αμερικης ΛΕΥΚΟΣΙΑΣ 16

Пирин Прес

Next Post

Ясни са имената на отборите, които ще се включат в Първия международен детски турнир по хандбал в Гоце Делчев

пн сеп. 30 , 2019
Турнирът се провежда в памет на основоположника на хандбала в Гоце Делчев – Атанас Карабельов. Организатори на спортното събитие са  домакините от ХК „Пирин 64“ – Гоце Делчев. Международният детски турнир ще се проведе между 18 и 20 – ти октомври в „Неврокоп Арена“. В спортната надпревара се включват млади […]