Тази вечер ще наблюдаваме частично лунно затъмнение

Явлението ще започне в 20.45 часа българско време и ще продължи до 0.04 часа. Затъмнението ще може да бъде наблюдавано от Европа и Африка, на изток до Азия и Австралия. Максималното затъмнение ще се случи в 22.26 часа, когато 59% от Луната ще бъде потопена в сянката на Земята, пише „Флагман“.

Слънцето и Луната отново ще се подредят в права линия на оста на Възлите, които носят промени и необикновени послания за обществото и за личността. Цялата продължителност на затъмнението ще бъде 3 часа 18 минути и 13 секунди. Бразилия, Западна Африка и по-голямата част от Европа ще го видят само при изгрева на Луната в петък вечерта, докато останалата част от Африка и по-голямата част от Азия ще проследят цялото затъмнение. А североизточна Азия и Нова Зеландия ще могат да наблюдават края на явлението при зазоряване. Само Северна Америка пропуска изцяло феномена.

Традиционно пълнолунието провокира пик на човешката психика – ставаме по-чувствителни и податливи на различни емоции. И четирите лунни затъмнения за 2020 г. са само частични, а следващото пълно лунно затъмнение ще може да се наблюдава от Северна Америка и Тихия океан на 26 май 2021 г.

Пирин Прес

Next Post

Цветан Цветанов направи демонстративен рейд из Видин

пт юни 5 , 2020
Бившият №2 в ГЕРБ Цветан Цветанов направи демонстративен рейд из Видин, похвали се бившия кмет Огнян Ценков и крепко го ръкостисна. Както е известно, Ценков и негови приближени хвърлиха партийните книжки наскоро, а Цветанов обикаля страната в стремеж да прави своя политическа сила. Самият Ценков заяви пред „Сега“, че би […]