Теглене на пари от банкомат до 400 евро в Гърция

Гръцките банки наложиха временно ограничение върху определени банкови трансакции, след приетите мерки за противодейства на риска от разпространение на COVID-19.

Тегленето на пари от банкомат с дебитна карта не може да надвишава 400 евро на ден. Депозитите в брой до 1000 евро ще се извършват в банкомати, използвайки дебитна карта. Плащанията на битови сметки ше става чрез интернет/мобилно банкиране или банкомати и APS. Плащанията в брой няма да се обслужват към клоновата мрежа. Актуализации на спестовната книжка няма да се прави в клоновата мрежа.

В специално съобщение бе уточнено, че няма ограничение за теглене на пари в брой и клиентите могат да вземат каквато сума искат от банковите си сметки. По-специално, за да се съобразят с ограниченията, наложени от банковия сектор и да защитят общественото здраве, клиентите трябва да използват своята дебитна карта за тегления до 400 евро на ден. За суми над 400 евро, тегленето може да се извърши и от банково гише.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Спират да текат срокове за безработни за периода на извънредното положение

чт мар. 26 , 2020
Агенцията по заетостта информира своите настоящи и бъдещи клиенти, че със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение, нормативно определените срокове за осигурените лица, каквито са повечето останали без работа, спират да текат за периода на извънредното положение. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията. Заявления, жалби и други […]