Техническото съоръжение за контрол трафика на коли на входа/изхода на гр. Сандански няма да проверява електронните винетки на автомобилите

Монтираните технически съоръжения на входа/изхода на град Сандански, на Главен път Е-79, няма да проверяват електронните винетки на автомобилите.

Тази информация е след проведен разговор на кмета на Община Сандански – г-н Атанас Стоянов с Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ и Областно пътно управление – Благоевград. Същото техническо съоръжение ще отчита само броя на преминаващите автомобили.

Община Сандански ще изпрати и свои писмени искания до Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ горепосочените съоръжения да бъдат със статут само на изчислителен пункт. Това позволява свободното движение на автомобили, в рамките на населеното място, без необходимостта да бъде закупувана винетка.

Пирин Прес

Next Post

За пета година Община Белица организира конкурса „Нащо гаро, най-големо”

вт февр. 25 , 2020
Тази година (Сирни заговезни или Прощална неделя, Прошка) е на 1 –ви март – Неделя . Всяка година на Сирни заговезни, Прощалната неделя преди Великия пост в Белица се палят огньове „гаро”. Подготовката за „гарото” е емоционална, преминаваща в трескава надпревара за организиране и натрупване на най-голяма клада „гаро” от […]