Трети ден продължава издирването на баща и син в Стара Планина

И тази сутрин продължава издирването на двамата изчезнали баща и син в подножието на връх Ботев.

Спасителните отряди вече потеглиха към планината. Двамата са в неизвестност от сряда следобед. За последно е проведен телефонен разговор между сина и майка му, предава bTV.

Техни близки разказаха, че двамата са имали подходящи обувки, раници и одеяла, но не е ясно какво са взели със себе си към върха. Колата им е заключена, а майката няма ключ. В момента температурата в района на връх Ботев е -18 градуса. Има гъста мъгла и снеговалеж.

Директора на ПСС Емил Нешев заяви, че имат точка на ориентир, която определя местност с 3 км радиус.„Работим като за това, че има шанс, а оттук нататък какво ще се случи…“, обясни той.

Вчера в местността Параджика беше намерен челник. Близки обясниха, че той не е принадлежал на издирваните. От ПСС са сигурни, че фенерът е принадлежал на единия от тях.

Има опасност от лавини, но хората са инструктирани.

Пирин Прес

Next Post

На 8 февруари рожден ден има Христо Стоичков

сб февр. 8 , 2020
Днес той става на 54 години днес. Христо Стоичков Стоичков, известен още като „Камата“, е български футболист, треньор и почетен консулна България в Испания. Той е най-успелият български футболист, избран в идеалния отбор на България за всички времена, носител на най-престижните футболни награди (Златна топка, Златна обувка), носител на купата на Европейските шампиони, Купата на носителите на национални купи, избран […]